„Nikola Tesla” pomogao „Konstantinu Velikom”

Bez autora
Aug 07 2011

Na predlog Vlade Srbije, Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu izdvojio je iz svojih prihoda sto miliona dinara koje je uplatio Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu. Reč je o bespovratnim sredstvima koja beogradska vazdušna luka izdvaja kao pomoć za aerodrom kraj Niša kako bi prevazišao teškoće u poslovanju i počeo da izlazi iz krize. Ovo je već druga godina kako sa beogradskog aerodroma stiže značajna novčana injekcija Nišlijama. Donacija koju su prošle godine dobili od aerodroma u Beogradu, takođe u iznosu od sto miliona dinara, omogućila im je da celu ovu godinu posluju normalno i da im žiro-račun preduzeća ni jednog dana nije bio blokiran i pored velikih dugova koje imaju. Redovno servisiraju sve obaveze, a tako će biti sve do isteka 2011. godine. Pre toga, prošle godine imali su ogromne teškoće i čak sedam meseci im je račun bio u blokadi zbog obaveza iz prošlosti.

„Nikola Tesla” pomogao „Konstantinu Velikom”Na predlog Vlade Srbije, Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu izdvojio je iz svojih prihoda sto miliona dinara koje je uplatio Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu. Reč je o bespovratnim sredstvima koja beogradska vazdušna luka izdvaja kao pomoć za aerodrom kraj Niša kako bi prevazišao teškoće u poslovanju i počeo da izlazi iz krize.

Ovo je već druga godina kako sa beogradskog aerodroma stiže značajna novčana injekcija Nišlijama.

– Donacija koju smo prošle godine dobili od aerodroma u Beogradu, takođe u iznosu od sto miliona dinara, omogućila nam je da celu ovu godinu poslujemo normalno i da nam žiro-račun preduzeća ni jednog dana nije bio blokiran i pored velikih dugova koje imamo. Redovno servisiramo sve obaveze, a tako će biti sve do isteka 2011. godine. Pre toga, prošle godine, to se mora istaći, imali smo ogromne teškoće i čak sedam meseci nam je račun bio u blokadi zbog obaveza iz prošlosti – kaže za „Politiku“ Dragan Bugarinović, direktor „Konstantina Velikog“.

Na Aerodromu „Konstantin Veliki“ nadaju se mnogo boljim danima, ističe Dragan Bugarinović i dodaje:

– Sve je veći broj aviokompanija u Evropi koje su zainteresovane za saradnju sa nama i uspostavljanje avionskog saobraćaja sa našeg aerodroma. U toku su razgovori i pregovori sa nekoliko kompanija, čija imena, na njihovo insistiranje, nećemo objavljivati sve dok se dogovori ne postignu. Nadamo se da ćemo do kraja leta uspeti da povežemo naš aerodrom, naš grad i celu južnu i jugoistočnu Srbiju avio-saobraćajem sa nekoliko poznatih destinacija u Evropi.

Posebnost i značaj Aerodroma „Konstantin Veliki“, jedinog u Srbiji pored aerodroma u Beogradu, prepoznati su i u Evropskoj uniji, čiji su organi niški aerodrom zajedno sa vazdušnim lukama u Mostaru (Bosna i Hercegovina), Bariju i Trstu (Italija) predvideli za realizovanje projekta EU za umrežavanje na planu avionskog saobraćaja. Iz pristupnih fondova EU izdvojiće se sredstva da se „Konstantin Veliki“ najpre poveže sa Trstom, Barijem i Mostarom, ali i da odmah potom, kako je predviđeno projektima EU, razgranava svoje vazdušne veze sa drugim gradovima u okruženju i šire u Evropi.

– Osim finansijske pomoći, Aerodrom „Konstantin Veliki“ je dobio u prethodnom periodu od beogradskog aerodroma i veliku pomoć u opremi i tehnici, čime je znatno olakšan rad na niškom aerodromu, posebno u zimskom periodu – naglašava Bugarinović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik